1
IBPS PO-III 19th and 20th October Questions

IBPS is Conducting Probationary Officer (PO) Exam across All over India from 19th October to 10th November at Various Exam Centres in Two Shifts “Morning Shift” and “Evening Shift”.

IBPS PO Exam Consists of various Section like Reasoning, Aptitude, Maths, English, Computer, Banking based General Awareness.

IBPS PO (26th October 2013) Morning Shift Questions and Answers based on memory


1. Who is the Chairman of Unique Identification Authority of India (UIDAI) Aadhar
Answer: Nandan Nilekani

2. Who is the Chairman of SBI ?
Answer: Arundhati Bhattacharya

3. Movie nominated India's Entry for Oscar
Answer: The Good Road

4. About New Company Act 2013

5. The implementation date of GAAR
Answer: Extended to 1st April, 2016, in wake of Shome Committee's

6.What is the population growth rate % during 2001-11
Answer: India's population grew by 17.7% during 2001-11

7. Pullela Gopichand related to International Badminton, who founded the Gopichand badminton academy, a badminton training Institute

8. India's place in global competitive list by World Economic Forum (WEF)
Answer: 60th Rank, this is India's lowest ever rank

9.Ramesh Abhishek belongs to
Answer:  Forward Market Commission (FMC), Chairman

10. Expand BRICS-
Answer: Brazil, Russia, India, China and South Africa

11. Dial-Up connection means -
Answer: Internet Connection

12. Shortcut key for Italic in MS Office Excel -
Answer: CTRL+ I

13. Shortcut key for paste in MS Office Excel:
Answer: CTRL+ P

14. Hassan Rouhani is the president of:
Answer: Iran

15. IE, Google, Mozilla, Netscape are:
Answers: Web Browsers

16. NOFHC means:
Answer: Non Operative Financial Holding Company

17.About Disinvestment

18.About Break even point

19. 8 bits is equal to
Answer: Byte

20. Name the Book released on sports day in Dhyanchad Stadium:
Answer: Amar Chitra Katha

21. What is the national disaster for a computer:
Answer: Formatting a Disk

22. Which of the following is not an operating systems
Answer: MS Office

23.About Trackball
 pls wait.. page is updating in few mins..  Kindly refresh your browser


We keep updating this page as we get more questions. Please comment more questions below and bookmark us to visit again

Post a Comment

  1. thanks for the post, my xm is tomorrow. please give some suggestions to crack the xm

    ReplyDelete

 
Top